malinspyssel

Direktlänk till inlägg 22 september 2012

Supergod och busenkel äppelpaj!

Av Malin Johansson - 22 september 2012 23:00

Idag bakade jag en äppelpaj. Vi bjöd in mormor och morfar ner till vår sommarstuga och fikade i regnet. Mysigt!

I alla fall, jag kallar det äppelpaj, men det heter kanske egentligen smulpaj med äpplen? Haha, jag vet inte men det är en helt vanlig smulpaj med havregryn och äpplen.
Jag har bakat äppelpaj många gånger, men det här var första gången på flera år jag gjorde den med havregryn. Jag tål inte gluten och i somras började jag med havre så det är därför. Jaja, nu ska ni få recepten! :)

Äppelpaj:
Ca 4 äpplen

Ingridienser till smuldegen...
...Med havregryn: 1,5 dl havregryn, 1,5 dl vetemjöl/glutenfri mjölmix, 100 gram smör, 3 msk socker.
...Med kokos: 2 dl kokos, 2 dl vetemjöl/glutenfri mjölmix, 3 msk socker, 75 gram smör.

Gör såhär:
Blanda ihop alla "degingridienserna".
Dela äpplena i bitar och fördela dem i en smord pajform.
(Sockra och strö kanel på dem, inget måste)
Smula degen över.
Skjuts in i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader.
Servera med vaniljsås. Blanda gärna vaniljsåsen med vispad grädde, det ger godare smak!

Denna paj är sagolik! Receptet med kokos är gott som variation passar också glutenintolleranta som inte äter havre!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin Johansson - 16 december 2012 19:00

Hej! Nu byter jag till blogg.se för jag tycker att det verkar bättre. Jag håller på att fixa bloggen nu så den är inte klar än.   Här är adressen:   malinspyssel.blogg.se   Hoppas ni gillar den!! ...

Av Malin Johansson - 28 september 2012 21:57


Hej!   Igår, (och härom veckan) bakade jag en väldigt god cheescake. Jag tycker mycket om att baka med philadelphiaost, et ger en frisk och moussig smak. Här kommer receptet:   Ingridienser: Kexbotten: ca 15 digistivekex (jag använde glut...

Av Malin Johansson - 9 september 2012 08:21

Ett säkert kort som alltid blir bra. Jag har några tips hur man gör chokladbollar ÄNNU godare! Tips: ?Rulla dem gärna i något färgat strössel. Då ser de roligare ut! ?Ställ gärna fram dem en stund innan de ska ätas. Då smälter dom lite och blir...

Av Malin Johansson - 9 september 2012 08:14

Hej! Nu lovar jag att börja blogga när jag gör något! I fredags stod jag och min kompis i kiosken i skolan. Till den bakade vi chokladbollar, cornflakeskakor, marshmallowbrownies och whoopies. Här kan ni läsa lite recept, tips och hur det gick! Jag...

Av Malin Johansson - 1 september 2012 16:37

Hej! Anledningen till att jag inte har bloggar på ett tag är för att jag har varit på semester på Mallorca!! Varmt, soligt och härligt! Ska blogga igen så fort jag kan börja pyssla! Sitter fortfarande i bilen... ...

Presentation


Hej! Jag heter Malin och är en tjej på 14 år. Jag ÄLSKAR att baka och pyssla och på den här bloggen kommer jag att lägga upp recept, pysselbilder och en massa annat skoj!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Translate my blog

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards